Ukupna cena:

SVETI PAVLE (UTEMELJENJE UNIVERZALIZMA) - Alen Badiju

  • SVETI PAVLE (UTEMELJENJE UNIVERZALIZMA) - Alen Badiju
5.44 EUR
5.72 USD
648.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SVETI PAVLE (UTEMELJENJE UNIVERZALIZMA) - Alen Badiju

Alen Badiju, francuski filozof, matematičar, romansijer i dramski pisac, rodjen 1937. godine, šef katedre na Ecole Normale Superieure, danas profesor po pozivu na najuglednijim svetskim univerzitetima, dugo je na sebe skretao pažnju kao neomarksista tvrdnjom da je „komunizam...jedina raspoloživa Ideja u ljudskoj povijesti“. Analitičar demokratije, filozof koji poručuje da „ne učestvovati u otporu znači ne misliti“, a otporom se zadobija novi vid emancipacije u odnosu na „kapitalo-parlamentarizam“, Alen Badiju je tek početkom XXI veka proglašen jednim od najvećih mislilaca Evrope i, svakako, najznačajnijim živim francuskim filozofom. U Srbiji je prevedeno nekoliko njegovih kniga i eseja ( 2008. je „Filip Višnjić“ objavio „Pregled metapolitike“). U delu „Sveti Pavle, utemeljenje univerzalizma“, koje je preveo Radoman Kordić, Alen Badiju se vraća temi kojom je bio opsednut u mladosti, i ovako objašnjava zašto je na nejasni lik svetog Pavla preneo breme filozofske bliskosti: „...Što se nas tiče, u Pavlovom delu će nas privući jedinstvena veza koju je formalno mogućno razdvojiti od bajke i koju je upravo Pavle izmislio: veza koja uspostavlja prelaz izmedju stava o subjektu i ispitivanja zakona. Recimo, kod Pavla je reč o ispitivanju zakona koji može da strukturiše subjekt, potpuno lišen identiteta, i upućen na dogadajaj, čiji je jedini dokaz upravo to što ga subjekt objavljuje.“

Format: A5
Broj str.: 192

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption