Ukupna cena:

FILOZOFIJA MEDIJA 2 - Divna Vuksanović

  • FILOZOFIJA MEDIJA 2 - Divna Vuksanović
8.39 EUR
8.81 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: FILOZOFIJA MEDIJA 2 - Divna Vuksanović

Knjiga Filozofija medija 2: ontologija, estetika, kritika dr Divne Vuksanović predstavlja nastavak promišljanja filozofskih problema, apliciranih na sferu medija i tzv. "medijske kulture". Elaborirajući aktuelne teme vezane za masovne, proširene, nove medije, kao i domenu multimedije, odnosno tumačeći ih u filozofijskom ključu, što predstavlja novum za teorijske prilike ovog podneblja, ovom serijom najnovijih ogleda, autorica nas upućuje na problemski odnos, tj. kritičko razmatranje pitanja koja se tiču suvremene estetičke, etičke, političke, ontološke i ideološke strane medijskog posredovanja. Interdisciplinarni spektar rješenja osnovnih metodskih i refleksivnih problema vezanih za preširoko područje djelovanja medija danas ovdje je prikazan, a potom i otvoreno doveden u pitanje sa stanovišta klasičnih vrijednosti društvenih znanosti (filozofija, sociologija, psihologija, studije kulture...)
Značaj ove knjige sastoji se, pre svega, u tome što ona predstavlja pionirski pokušaj, kako u nas, tako i u svetu, filozofske problematizacije gotovo svih teorijski relevantnih tema iz oblasti medija (i njima odgovarajuće kulture), dotičući se, pri tom, i domena preispitivanja same ontologije medija, te njihove aktuelne estetske, etičke, političke, ideološke i interaktivne prakse.

pismo: Latinica
strana: 176
format: 24 cm
povez: Broš

Prosečna ocena (10) 10

14-feb-2013 00:21:04
SERBIA
Ocena 10
dobro napisana knjiga,velika erudicija i poznavanje sadasnjeg trenutka,kritika medija sasvim na mestu,volim kad zena pise snazno i ostro.
03-feb-2013 22:56:44
SERBIA
Ocena 10

divna vuksanovic pise zanimljivo i kvalitetno,
najpametnija trenutno zena u srbiji,ova knjiga je posebna kao i njena autorka
10-mar-2012 08:28:09
SERBIA
Ocena 10

citao prvi deo, pretpostavljam da je i ovaj nastavak isto tako dobar. autorka divna vuksanovic, pametna, obrazovana i prelepa zena.

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption