Ukupna cena:

STRATEGIJE RESTRUKTURIRANJA PREDUZEĆA U KRIZI - Dragan S. Milovanović

  • STRATEGIJE RESTRUKTURIRANJA PREDUZEĆA U KRIZI - Dragan S. Milovanović
37.29 EUR
39.15 USD
4,400.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: STRATEGIJE RESTRUKTURIRANJA PREDUZEĆA U KRIZI - Dragan S. Milovanović

Knjiga ,,Strategije restrukturiranja preduzeća u krizi" nastala je kao rezultat višegodišnjeg rada, stvaralačkog napora i istraživanja sveta savremenih procesa restruktuiranja preduzeća u svetu i kod nas. Autorova prvenstvena želja je da ovoj oblasti pristupi na jedan drugičiji, originalniji i nadasve pragmatičniji način i da nov naučni pogled na restruktuiranje preduzeća.

U uslovima novonastale krize izazvane smrtonosnim korona virusom COVID 19 i analize literature, osetila se potreba i određena naučna praznina u istraživanju specifičnosti strategija restruktuiranja, što je rezultiralo ovom knjigom. Nova kriza otvara nova pitanja, nameće potrebu preispitivanja bazičnih koncepata, traži nova rešenja i nameće potrebu strategijskog restrukturiranja. U odgovoru na pitanje, gde počinje kriza preduzeća, kriju se i tajne uspešnog restrukturiranja preduzeća u krizi. Autor proces restrukturiranja simbolično predstavlja u vidu mosta, koji predstavlja put koji preduzeće mora proći da bi se uspešno restrukturiralo, a koji spaja kriznu stranu sa stranom rasta i razvoja.

Kada govorimo o krizi, obično, prva asocijacija na to su različiti problemi u poslovanju preduzeća, od finansijskih, menadžerskih na različitim hijerarhijskim nivoima, problemi sa dobavljačima, kupcima i drugim internim i eksternim stejkholderima. Međutim, u ovoj knjizi je respektovan, razvijan i izgrađen i drugi - afirmativni pristup. Pristup koji krizu vidi kao šansu za neki novi početak. Pristup koji krizu vidi kao trenutak da se zastane i analizira ono šta smo i kako uradili i ono najvažnije, šta valja činiti!

Na tom tragu, autor je nastojao je kombinuje nekoliko pristupa. S jedne strane nastojao je da tvrde teorijske stavove, postulate, definicije i podele učini prihvatljivim i razumljivim i za širu javnost. Nastojao je da knjigu ne optereti previše teorijskim pristupom i stavovima, već i određenim praktičnim spoznajama, saznanjima i istinama i da taj odnos bude ravnomeran.

Nedostatak strategijskog restrukturiranja i primene adekvatnih strategija restrukturiranja, kao i novijeg, svežijeg i šireg strategijskog načina razmišljanja, često je bio uzrok propasti i neuspeha mnogih preduzeća u svetu i kod nas. Da li je baš tako i da li je moralo baš tako uvek? Knjiga je obogaćena velikim brojem ilustrativnih prikaza, koji predstavljaju hologram ,,oživljenih" priča, situacija i slučajeva restrukturiranja.

Knjiga namenjena je svima onima koji žele da steknu elementarna, prošire i sistematizuju postojeća znanja iz oblasti restruktuiranja preduzeća, a to su pre svega studenti (osnovnih, master i doktorskih studija) ekonomskih fakulteta i poslovnih škola, naučnici i praktičari, istraživači, konsultanti, menadžeri, donosioci poslovnih odluka, kreatori ekonomskih politika...

pismo: latinica

strana: 429

format: B5

godina izdanja: 2021.

povez: tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption