null

null (4339)

null (1455)

null (172)

null (2038)

За тинејџере (452)

null (117)

null (440)

Primenjene nauke (73)

Ekonomija i marketing (121)

Све о рачунарима

Едукативни наслови (26)

Приче (192)

Poezija (119)

null (108)

null (158)

null (397)

Популарна наука (128)

Култура, уметност (170)

null (149)

null (160)

null (497)

Alternativna medicina (104)

Алтернативна учења (173)

Право (71)

null (240)

Filologija (83)

null

КОРПОРАТИВНО РЕСТРУКТУРИРАНЈЕ Дејан Ерић Иван С. Стошић


КОРПОРАТИВНО РЕСТРУКТУРИРАНЈЕ - Дејан Ерић, Иван С. Стошић  
36.96 EUR / 46.20 US$ / 4400.00 din
Количина
 
Вероватно сте пуно пута чули или читали о потреби реструктурирања предузећа. Међутим, где и када сте имали праву прилике да се упознате са овом сложеном проблематиком? Колико заиста знате о овим процесима? Ко су људи који доносе одлуке из области реструктурирања и колико га заиста познају? Који су актуелни проблеми реструктурирања и могући правци за њихово решавања у нашој земљи? Уколико желите да добијете одговоре на нека од поменутих питања нуди Вам се могућност да набавите књигу – „Корпоративно реструктурирање“ – аутора др Дејана Ерића и др Ивана Стошића, истраживача на Институту економских наука и професора на Београдској банкарској академији – Факултету за банкарство, финансије и осигурање из Београда.

Транзиција и приватизација у Републици Србији трају већ више од 20 година. Ови процеси су праћени бројним контраверзама и врло проблематичним резултатима. Велики број људи је остао без посла, многа предузећа су угашена а известан број још увек налази у просецима „реструктурирања“ исчекујући сличну судбину. Из године у годину се најављује завршетак ових процеса, али као да недостаје довољно идеја и креативних решења. То је великим делом последица изузетно ниског нивоа знања, уских погледа и неспособности примене системског приступа реструктурирању. Ова област савременог пословања се готово није у потпуности или само делимично и парцијално изучавала на високошколским институцијама у земљи.

Књига „Корпоративно реструктурирање“ покушава на целовот и свеобухватан начин да уведе читаоца у изузетно сложену проблематику реструктурирања привредних организација. Реч је о интердисциплинарној области у којој се преплићу знања из стратегијског менаџмента, теорије организације, маркетинга, финансија, рачуноводства, управљања људским ресурсима, права и низа других научних дисциплина. Она покрива три кључна подручја: 1. Теоријско-методолошке основе разумевања сложене проблематике реструктурирања; 2. Практичне аспекте везане за анализу низа случајева из домаће, регионалне и светске праксе; 3. Научно-истраживачке – где су аутори по први пут на нашим просторима спровели посебно истраживање појединих аспеката проблематике реструктурирања. Анкетирано је око стотинак домаћих менаџера и резултате овог истраживања ћете моћи пронаћи у оквиру овог дела.

Књига је изузетно богато опремљена. Штампана у колору, са тврдим повезом, на преко 500 страница текста налази се више од 100 илустрација са примерима реструктурирања у многим познатим компанијама широм света. Обухваћени су примери из преко 25 земаља и више од петнаестак привредних грана, укључујући и авио индустрију, аутомобилску, хемијску, текстилну, моде, интернета, трговине, индустрију челика, медије, итд. У књизи се налази и преко 400 слика.

Писана врло једноставним језиком, књига је намењена врло широкој читалачкој публици, тј. свакоме ко жели да се стекне базична и прошири постојећа сазнања из области реструктурирања. Она ће Вам омогућити својеврстан вид надоградње постојећих знања и пословног искуства. Посебно се препоручује следећим категоријама читалаца:
*Садашњим и будућим менаџерима и доносиоцима одлука на нивоу било које организације.
*Свим представницима власти и доносиоцима одлука на макро нивоу.
*Представницима синдиката и запосленима - како би знали шта да траже од менаџмента и креатора економске политике.
*Политичарима – да буду ефикаснији у погледу постизања опипљивијих економских резултата.
*Студентима економије, менаџмента, бизниса.
*Истраживачима, итд.


писмо: Латиница
страна: 521
формат: 215 X 300 мм
повез: Тврд


Писац / Аутор: Дејан Ерић Иван С. Стошић

Артикал још није оцењен
Пошаљите Ваш коментар / Оцените овај артикал
null
Страница 1 од 6 > >>
МАМИН ТЕСТ - Роб Фицпатрик
МАМИН ТЕСТ - Роб Фицпатрик

5.03 EUR / 6.29 US$ / 599.00 din
БУДИ ВОДА - Игор Арих
БУДИ ВОДА - Игор Арих

4.19 EUR / 5.24 US$ / 499.00 din
Страница 1 од 6 > >>
null