Ukupna cena:

MILUTIN MILANKOVIĆ: GOROSTAS NAUKE - Vojislav Gledić

  • MILUTIN MILANKOVIĆ: GOROSTAS NAUKE - Vojislav Gledić
3.99 EUR
4.19 USD
475.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: MILUTIN MILANKOVIĆ: GOROSTAS NAUKE - Vojislav Gledić

Milutin Milanković, srpski naučnik svetskog formata, bio je astronom, geofizičar, klimatolog, matematičar, inženjer pronalazač, doktor tehnike, univerzitetski profesor i književnik. U svom istraživačkom radu posebnu pažnju posvetio je proučavanju dejstva Sunčeve toplote na Zemlju, odnosno njegovom uticaju na klimatske uslove na Zemlji tokom dugih perioda. Rešio je problem nastajanja ledenih doba, čija je uloga u klimatskim varijacijama, a samim tim i u evolucionim tokovima živog sveta na našoj planeti, bila veoma važna. Koristeći sredstva racionalne i nebeske mehanike, postavio je originalnu teoriju pomeranja Zemljinih polova, što je predstavljalo osnovu za kasnije detaljnije razmatranje sastava i razvoja Zemljine kore. Najzad, izradio je nacrt za reformu julijanskog kalendara, koji je bio prihvaćen na Svepravoslavnom kongresu crkava u Carigradu 1923. godine i koji predstavlja najpreciznije urađen kalendar do sada.

152 strane, broš povez
Dimenzije: 21.0cm x 13.0cm

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption