Domaća Knjižara
Ukupna cena:

LJUBOMIR TADIĆ ‐ MISLILAC SLOBODE - grupa autora

  • LJUBOMIR TADIĆ ‐ MISLILAC SLOBODE - grupa autora
7.71 EUR
8.10 USD
918.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: LJUBOMIR TADIĆ ‐ MISLILAC SLOBODE - grupa autora

...Sloboda i dostojanstvo koje je kroz sva životna iskušenja branio i tražio za sebe – Ljubomir Tadić je – uz sve rizike tražio i za druge, tražio ih je za čoveka uopšte; upravo onako kako je nedvosmisleno obavezivalo i njegovo delo i tu su osobenost – na ovaj ili onaj način – imali potrebu da naglase gotovo svi autori priloga u ovoj knjizi. Uz rečenu slobodu izbora teme, pri čemu je neizbežno moralo doći do nepokrivenosti svih teorijskih pitanja kojima se Ljubomir Tadić bavi, reći ćemo da je ta saglasnost u vezi sa ovom suštinskom karakteristikom bila jedan od razloga što su prilozi u ovom zborniku radova poređani azbučnim redom imena njegovih autora.
Tadićevo delo, budući zaokupljeno kritičkom vizijom globalnog napretka čovečanstva, na tragu Blohovog mišljenja snažno sugeriše, podržava i ohrabruje, pa ako je to s gledišta konačnog smirenja ljudske istorije i utopijska nada – ona je sasvim sigurno ona strana čovekovog lika koja ljudski život čini smislenim, stvaralačkim i aktivno odupirućim.

Broj strana: 212
Povez: Tvrd povez

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption