Domaća Knjižara
Ukupna cena:

KNJIGA O GECI KONU - Velimir Starčević

  • KNJIGA O GECI KONU - Velimir Starčević
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: KNJIGA O GECI KONU - Velimir Starčević

Geca Kon (rođen 2. avgusta 1873. u Čongradu; ubijen 1941. u Srbiji) bio je srpski knjižar i izdavač. Knjigu „Knjiga o Geci Konu“ čine četiri poglavlja – o životu Gece Kona, o njegovoj knjižarskoj delatnosti, o izdavaštvu i o Geci Konu u sećanjima. Na kraju knjige je hronologija Konovog života i rada, a opremljena je i mnoštvom likovnih priloga i fotografija.
„Knjiga o Geci Konu“, monografija o ocu modernog srpskog izdavaštva, u svom trećem, dopunjenom i popravljenom izdanju, objavili su „Admiral Books“ i beogradska „Prosveta“ kao nastavljač Konove misije i predstavili je u knjižari koja nosi ime Gece Kona i koja je proglašena za spomenik kulture od nacionalnog značaja.

U vremenu apsolutne unifikacije završila se epoha Kona i „Prosvete“ a „Knjiga o Geci Konu“ ostaje kao album te epohe.

Za manje od pola veka izdavačke delatnosti, Geca Kon objavio je 5.000 knjiga, među kojima Nušića, Zmaja, Skerlića, Crnjanskog, Bogdana Popovića, Huga Klajna, Dvornikovića, a do dan danas ostale su čuvene edicije Karijatide, Plejade, Naša knjiga, Školski pisci, Plava knjiga.

Broj strana: 139/ilustr.
Format: 20 x 20 cm
Povez: meki sa klapnama
Pismo: ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption