Ukupna cena:

FAKTOR ČERČIL - Boris Džonson

  • FAKTOR ČERČIL - Boris Džonson
16.80 EUR
17.64 USD
2,000.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: FAKTOR ČERČIL - Boris Džonson

U ovoj knjizi on, gotovo forenzički, analizira i događaje koji su doveli do neke obaveštajne katastrofe, ali i istražuje zašto se bitni obaveštajni podaci često zanemaruju, pogrešno tumače i zašto ih zloupotrebljavaju političari i/ili njima slični iskusni generali.


Kontroverzni gradonačelnik Londona Boris Džonson, u svojoj knjizi „Faktor Čerčil“, piše o čoveku koji je stvarao istoriju i o tome koji je to faktor koji je Vinstona Čerčila učinio najvećim britanskim državnikom svih vremena.

U godini kada se obeležava pedeset godina od smrti ratnog premijera Ujedinjenog Kraljevstva, Boris Džonson nam kombinujući istorijske činjenice, ali i čuvene angedote, donosi portret čoveka zadivljujućeg uma, brilijantne elokvencije, duboke humanosti ali i političke nekorektnosti. Čoveka kome je kralj Džordž VI morao da naredi da ne može lično da predvodi britanske snage tokom iskrcavanja u Normandiji, i koji je, kao i sam kralj, pobedio mucanje i postao jedan od najboljih svetskih govornika, čije misli i danas mnogi državnici rado citiraju u svojim govorima.

U izbornoj godini za Veliku Britaniju, koja će i za Džonsona, kao jednog od vodećih Torijevaca, imati veliku ličnu i profesionalnu važnost, nekadašnji novinar i sadašnji gradonačelnik Londona se vraća staroj tezi da istorija, kako Britanije tako i sveta, nikako ne bi bila ista da nije bilo ovog hrabrog stanovnika Ulice Dauning br. 10. „Faktor Čerčil“ nas, takođe, podseća da je ser Vinston Spenser bio jedan od strastvenih zagovornika ujedinjenja Evrope.
Iako su se mnogi među konzervativcima bunili protiv njega kao nekog ko će ih voditi u najtežim trenucima po Britaniju, upravo taj faktor Čerčil bio je brana diktaturi i pobedi nacizma u Evropi. Uprkos čestim kritikama zbog „otvorene komunikacije“, upravo ta otvorenost ga je učinila pionirom zdravstvenog, obrazovnog i sistema socijalne zaštite. Za Džonsona je Čerčil dokaz da jedan čovek – neustrašiv, genijalan i odlučan – može promeniti svet.

pismo: latinica
povez: tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption