Ukupna cena:

PLAVI ČAS - Alonso Kueto

  • PLAVI ČAS - Alonso Kueto
5.54 EUR
6.10 USD
660.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PLAVI ČAS - Alonso Kueto

Ova knjiga je zasnovana na istinitoj priči. Autor je preuzeo epizodu iz života jednog vojnog zapovednika koji je bio na čelu logora u Ajakuću i koji je bio u vezi sa jednom zatvorenicom sve dok ona nije uspela da pobegne od njega.

Doktor Adrijan Ormaće je uspešan advokat koji živi u otmenoj zoni Lime. Zarađuje dobro, ima siguran posao koji voli, kao i divnu porodicu. Svog oca, oficira peruanske mornarice, viđao je samo povremeno, ali je dosta slušao o njegovim podvizima. Posle očeve smrti, on pak otkriva da je njegov otac bio na čelu logora u oblasti Ajakućo, za vreme rata revolucionarne grupe „Sendero luminoso", i da je organizovao mučenja i izdavao naređenja da se zatvorenice siluju i ubijaju. Ali, jednom prilikom, poštedeo je život jednoj od njih. Opsednutost željom da se susretne s njom raste još više nakon što je Adrijan nabavio neke njene fotografije.

Smešten u Peruu devedesetih godina prošlog veka, Plavi čas predstavlja putovanje u pravcu skrivenih kutaka porodica i društava i otkrivanje anonimnog herojstva zaboravljenih. Dok rasvetljava svoju porodičnu priču, Adrijan takođe spoznaje i samog sebe. Ova knjiga prevazilazi doživljaje svojih junaka. Ona je kao izokrenuta bajka; hronika jednog čoveka koji je zakoračio na teren koji mu je ranije bio sasvim nepoznat, u kraljevstvo zla. Za autora ovog romana, tamne strane pojedinaca i skupina ljudi nikada ne prestaju da iskrsavaju. Naše porodice su okeani u kojima uvek postoje neki kovčezi, sakriveni zajedno sa istinom. Njihovo pronalaženje, što je u ovom slučaju direktna uloga glavnog junaka romana, jeste prilika koja se pruža samo odabranima, poput čitalaca ove izuzetne knjige.

„On se koristi brzom prozom koja vas prosto osvaja, u jednoj istoj rečenici prepliće opise, dijaloge, razmišljanja i monologe."
Marija Vargas Ljosa

„Ne okrećući leđa umetničkim ciljevima koji opravdavaju svaku fikciju, Alonso Kueto je odlučan da razotkrije skriveno lice moderne istorije Perua, prikazujući nam užase na kojima su svoju moć temeljili Fuhimori i đavolov advokat Vladimiro Montesinos".
Arturo Garsija Ramos, ABC

Izdavač: Dereta
Format: 13.5x20.5
ISBN: 978-86-7346-638-5
Povez: broširano
Pismo: latinica
Br. strana: 276
God. izdanja: 2008

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption