Ukupna cena:

ODBEGLLI GRAD - Žan Ša Hovanes Tekgjozjan

  • ODBEGLLI GRAD - Žan Ša Hovanes Tekgjozjan
5.92 EUR
6.22 USD
699.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ODBEGLLI GRAD - Žan Ša Hovanes Tekgjozjan

„Virtuelna filmska novela, u kojoj se prepliću misticizam i urbane tipologije, groteskni i humoristični prelazi.“ Ovako su kritičari opisali „Odbegli grad“, prvi roman jermenskog pisca i scenariste Žana-Šaa. Podjednako duhovito, apsurdno, ozbiljno i nadrealno, autor crta animirani film na papiru, gde predmeti oživljavaju a ljudska bića poprimaju nesuđene oblike.

Kada protagonisti Gagik i Grigor sklope neobično prijateljstvo sa turskim putnikom počinje burna priča koja obuhvata i seksualno i natprirodno. U želji da se proširi izvan tradicionalnih priča o političkoj korupciji i ekonomskoj borbi, koje ispunjavaju savremeni književni kanon Jermenije, autor se fokusira na društvene tabue. Kopajući pećinsko uporište mnogih zabranjenih subjekata u Jermeniji, on pronalazi zalihe živog, iskrenog humora, isporučenog kroz živopisno, čulno pripovedanje.

Sa dozom magičnog realizma, ’Odbegli grad’ suptilno ruši ’zabranjene plodove’ jermenskog društva, koji i dalje dominiraju životima mlađih generacija u zemlji: uključujući homoseksualnost, predbračne odnose i rodnu fluidnost.
Lucia de la Torre
(The Calvert Journal)

pismo: latinica
strana: 113
format: A5
povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption