Domaća Knjižara
Ukupna cena:

OBEĆANJE - Dejmon Galgut

  • OBEĆANJE - Dejmon Galgut
9.23 EUR
9.23 USD
1,089.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: OBEĆANJE - Dejmon Galgut
Importer: Dereta
Country of origin: SERBIA

Bukerova nagrada za 2021.

Duboka meditacija nad Južnom Afrikom


Osamdesetih godina prošlog veka, u južnoafričkoj Pretoriji, život jedne bele farmerske porodice počinje zauvek da se menja. Nakon smrti Rejčel Svort i obećanja koje joj je dato na samrti, tokom decenija koje će uslediti, to neispunjeno obećanje nastavlja da lebdi nad sudbinom onih koji su iza nje ostali.

Naratorovo oko kreće se između likova, ulazeći u njihove živote i njihove snove, dok se oko njih odvijaju dramatične istorijske promene. U svakom od četiri odeljka romana raspliće se sudbina jednog člana porodice, a tragedije koje ih prate odražavaju ambijent društvene situacije cele zemlje, u kojem je nova generacija Južnoafrikanaca mogla da oživi eru jednakosti, ali su nepravde i ogorčenost samo poprimile drugačije lice, dok je put do demokratije ostao dug i krivudav.

Razvijajući priču veštim preplitanjem realizma i kvazimagijskog realizma i štedro koristeći motive narodne priče i mita o sudbini i gubitku, u svom romanu Obećanje Galgut efektno i uverljivo dočarava život u postaparthejdskoj Južnoj Africi, sve vreme držeći čitaoca u stanju zapitanosti nad univerzalnošću života i sudbine.

Broj strana: 254
Format: 130x205
povez: broš
Pismo: latinica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption