Ukupna cena:

LIDIJA KASAT ČITA JUTARNJE NOVINE - Harijet Skot Česman

  • LIDIJA KASAT ČITA JUTARNJE NOVINE - Harijet Skot Česman
4.96 EUR
5.20 USD
590.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: LIDIJA KASAT ČITA JUTARNJE NOVINE - Harijet Skot Česman

U ovom maštovitom delu, Harijet Skot Česman nas mami u svet ranih impresionističkih slika Meri Kasat. Njen pripovedački dar meša se s njenim izuzetnim razumevanjem tih prelepih i značajnih umetničkih dela i duboko zadire u odnos umetnosti i nesavršenog sveta čežnje i smrtnosti.
Pripovest Lidije Kasat raskriljuje prozor ka jednom izuzetnom dobu. Ona oslikava svoje pripovedačko platno čudesnim a istinitim ličnostima iz sveta umetnika.
Ova povest ispričana je očaravajućim i lirskim glasom Lidije Kasat, Merine sestre, dok pozira za pet neobičnih slika (čije se reprodukcije nalaze u ovom izdanju). Obolela od Brajtove bolesti, i svesna blizine smrti, Lidija hrabro, iskreno i strastveno razmišlja o svom svetu, ali i postavlja dirljiva pitanja o prirodi ljubavi i sposobnosti umetnosti da očuva uspomene.

„Divna, potresna knjiga - izvrsna uprkos sažetosti, snažna na prefinjen način. Česmanova izvanredno oslikava složene odnose između modela i slikara, kao i između dveju sestara.“
Trejsi Ševalije, pisac DEVOJKE SA BISERNOM MINÐUŠOM, PALIH ANÐELA i DAME SA JEDNOROGOM

„Nižući rečenicu za rečenicom sa izuzetnom tananošću, Harijet Česman pretvara krhkost i ništavnost ljudskih želja pred licem čudovišne smrti u nešto sasvim opipljivo. Po mom mišljenju, dosegla je najveće visine.“
Suzan Vriland, pisac DEVOJKE U ZUMBUL PLAVOM

Format: 13x20 cm
Broj strana: 168

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption