Ukupna cena:

INDIJSKI NOKTURNO - Antonio Tabuki

  • INDIJSKI NOKTURNO - Antonio Tabuki
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: INDIJSKI NOKTURNO - Antonio Tabuki

„U Indiji nestaje mnogo ljudi”, rekao je, „ova zemlja kao da je stvorena za to”.

Po zabačenim ulicama, javnim kućama i luksuznim hotelima Bombaja, Madrasa i Goe, neimenovani junak traži nestalog prijatelja Šavijera. Njegova potraga obiluje neobičnim susretima. Između stvarnosti i fikcije, između doživljenog i sanjanog, sreće i tuge u susretu sa ljudima, on upoznaje i sebe samog.

Roman-putopis koji obiluje slikama mistične društvene stvarnosti u Indiji, istovremeno je i svojevrsna detektivska priča, ali i priča o večnom traganju. Čitaocu je prepušteno da se, pri otkrivanju pravog identiteta junaka i nestalog prijatelja, bavi i zagonetnošću sopstvenog postojanja u čudesnoj zemlji u kojoj su deca bogolika, starci luckasti, a žene prelepe...

Nalik snovima, neuhvatljiv, uznemirujući i pun laganog humora, Indijski nokturno je knjiga sva u obrisima i tajnama, u eteričnoj lakoći i zagonetnosti kojom tabukijevska proza odiše.

Indijski nokturno je 1987. dobio prestižnu Pri medisis etranže, francusku nagradu za najbolji roman napisan te godine na stranom jeziku. Po delu je 1989. snimljen istoimeni film u režiji Alana Kornoa.

Povez: mek, Format: 14x20 cm, Broj strana: 102, Pismo: latinica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption