Ukupna cena:

GVARANI PRED NOJEM - Suzana Harutjunjan

  • GVARANI PRED NOJEM - Suzana Harutjunjan
5.76 EUR
6.05 USD
680.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: GVARANI PRED NOJEM - Suzana Harutjunjan
Importer: Čigoja
Country of origin: SERBIA

Radnja ovog romana smeštena je u jermenskim planinama negde 1915-1960. Starac i novorođeni dečak Harut beže od hamidijskih masakra u Turskoj i kriju se u ruševinama napuštenog sela koje uskoro postaje sklonište ostalim izbeglicama. Stanovnici ovog sela žive poprilično dosadne i praznoverne živote u neprekidnom strahu: strahu od otkrivanja, strahu od povratka Turaka, strahu jedni od drugih.
Dečak Harut u međuvremenu odrasta i zaljubljuje se u prelepu mladu devojku Nakšun, koja jednog dana iznenada stiže u selo bežeći od turskih vojnika koji su je mučili i silovali. Da stvar bude još komplikovanija, ona je trudna, stoga žene u selu, smatrajući sramotnim što je zatrudnela s turskim vojnicima koji su ponizili nju i sve Jermene, kroje zaveru da ubiju njene dve ćerke bliznakinje čim se rode.
Pred stanovnicima ovog sela samo je jedno pitanje: Da li će njihovom skrivenom postojanju doći kraj ili će nastaviti da žive odvojeno od ostatka sveta? Samo će vreme pokazati.
Knjiga ‘Gavrani pred Nojem’ osvojila je 2015. godine Nacionalnu nagradu za književnost u Jermeniji.

strana: 137
format: A5
povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption