Domaća Knjižara
Ukupna cena:

ANĐEOSKI VRT - Dejvid Hjuson

  • ANĐEOSKI VRT - Dejvid Hjuson
9.25 EUR
9.71 USD
1,099.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ANĐEOSKI VRT - Dejvid Hjuson

Uzbudljiv istorijski triler o mračnoj prošlosti ratne VenecijePalata Kolombina na Velikom kanalu u Veneciji dom je porodice Učelo, tri generacije muškaraca koji žive zajedno: petnaestogodišnjeg Nika, njegovog prezaposlenog, otuđenog oca i voljenog dede Paola.

Na samrtnoj postelji, nono Paolo daruje unuku neobičan poklon: rukopise u kojima su opisani njegovi doživljaji iz mladosti, za vreme naleta nacizma u Veneciji, 1943. godine. Ovaj čas istorije, kako ga naziva nono, priča je o herojstvu i brutalnosti prošlosti koje nikada ne treba zaboraviti, pripovest o ratu i iskušenju, tajna koju je čuvao samo za Nika. Zaintrigiran i uznemiren, Niko ne može da prestane da čita rukopise, pitajući se da li je ikada uopšte poznavao svoga dedu.

Rukopisi govore o mladom Paolu, koji posle smrti roditelja nastavlja da se bavi porodičnim tkačkim zanatom. Pod uticajem Jevrejina Alda Dijamantea, lekara, i oca Filipa Garconea, katoličkog sveštenika, donosi odluku koja mu menja život. Pristaje da u oronuloj porodičnoj kući zvanoj Anđeoski vrt sakrije dvoje mladih partizana Jevreja – brata i sestru. Poznanstvo s doktorom i sveštenikom koji pomažu brojnim progonjenim ljudima budi u Paolu svest o užasima rata i nepravdi i dovodi ga u iskušenja. Da li da se „bori“ i rizikuje život, ili da obori glavu i radi što i svi ostali?

U ovom neobičnom romanu pred našim očima odmotava se priča o Veneciji četrdesetih i devedesetih godina dvadesetog veka, ali oživljava i savremena slika ovog grada.

Format: 140x205 mm
Broj strana: 448
Pismo: Latinica
Povez: Mek

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption