Ukupna cena:

ŠNIT - Igor Marojević

  • ŠNIT - Igor Marojević
4.96 EUR
5.20 USD
590.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ŠNIT - Igor Marojević

Novi roman Igora Marojevića Šnit nudi prvu proznu obradu teme Zemuna u doba II svetskog rata kad je ovaj grad pripao "NDH". Saživot Srba, Nemaca i Hrvata isprva je tolerantan da bi sve počelo da skreće prema istinskom vrtlogu. Posredstvom originalne forme "romana tabloida" u kojoj je svako poglavlje u stvari novinski tekst (rubrike U gradskoj žiži, Izveštaj. Razgovor, Ljudi. Ljudi, Vesti...) slojeviti siže Šnita se brzo rekonstruiše: glavni junak, Zemunac Novak Maričić, dospeva u istovremenu ljubavnu vezu sa nemačkom novinarkom Karen Frost i Monikom Vranić, saradnicom zagrebačkog nedeljnika Spremnost. Rasplet ovog trougla nosi dvostruku porodičnu tragediju i beg Novaka Maričića, te opštu potragu za njim od Zemuna do Ravne gore. Sve to se odvija unutar tri "Ljubavne novele" u kojima autor vešto simulira istoimeni žanr. Među ključnim likovima knjige su i jedan "nevidljivi" partizan koji učestvuje u potrazi, kao i čuveni modni kreator Hugo Bos, istorijski poznat po tome što je dizajnirao i šio SS uniforme. Maštovito, groteskno, potresno.

Format: 13x20
Broj strana: 224 strane

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption