Ukupna cena:

RUKE NA REŠETKAMA - Savo Jokić

  • RUKE NA REŠETKAMA - Savo Jokić
4.66 EUR
4.89 USD
550.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: RUKE NA REŠETKAMA - Savo Jokić

Savo Jokić u svom prvencu slika svoju životnu priču… Prvo bekstvo od kuće... tuče, prvo s vršnjacima: „Gorilom“, „Vodoskokom“, „Rošavim“... kasnije: šamaranje nastavnika - izbacivanje iz škole... počasno primanje u družinu i ime koje je tada dobio i koje će ga progoniti kroz čitav život: Skampolo . . . prva pretresanja tuđih džepova po tramvajima i prvi susreti sa sudijom za prekršaje... izučavanje zanata i boksa radi tuče, prvi bakšiši izmamljeni na izmišljene priče o sebi - lažnom ratnom siročetu . . . prve žene, opijanja i tuče sa, u čitavom podzemlju poznatim markama kao što su: „Tužni bik“ i slični... a onda: žena snova, fatalna Hilda, igračica u varijeteu, neizlečivi alkoholičar, prostitutka, narkoman... puno novca - sve su deblji džepovi od novčanika, sve je manje novca... prva obijanja... sefovi banke u Opatiji, Zagrebu... bekstvo preko granice i nastavljanje obijačkog zanata u Beču...
Jedan čitalac je na potkorici prvog izdanja dopisao: Lektira za životnu školu
Roman po kojem je Živojin Pavlović snimio film „Povratak“…

160 strana, broš povez
Dimenzije: 21.0cm x 13.5cm

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption