Ukupna cena:

JELEN NOĆI (ROMAN O SAVI ŠUMANOVIĆU) - D. J. Danilov

  • JELEN NOĆI (ROMAN O SAVI ŠUMANOVIĆU) - D. J. Danilov
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: JELEN NOĆI (ROMAN O SAVI ŠUMANOVIĆU) - D. J. Danilov
Importer: Vukotić media doo
Country of origin: SERBIA

Кoje tajne krije život Save Šumanovića, slavnog srpskog slikara, u Parizu? Čarna, devojka nesvakidašnjih znanja i intuicije, pronalazi na novobeogradskom buvljaku dosad nepoznatu beležnicu Moja srčana zaostavština Save Šumanovića. Narator, istoričar umetnosti ušao u sedmu deceniju života, i Čarna na osnovu beležnice razvijaju priču o Šumanovićevom životu, ljubavima, duševnoj bolesti i njegovim ključnim slikama, posebno o remek-delu Pijana lađa.

Umesto da piše romansiranu biografiju, Danilov, erudita i vrstan poznavalac slikarstva, spaja i izmiruje uzbudljivo prozno tkanje i briljantno napisan dijaloški esej o Šumanovićevom slikarstvu.

Posle Andrićevog Razgovora o Goji i Кnjige o Mikelanđelu Miloša Crnjanskog, sada smo u okviru ovog romana dobili jednako fascinantan tekst, ali ovog puta o našem slikaru Savi Šumanoviću.

Pisan hrabro, sočno, nepredvidljivo, danilovljevski, roman Jelen noći čitamo kao književni spomenik jednom od najvećih srpskih slikara.

Pismo: latinica
Strana: 232
Format: 145x200
Povez: broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption