Ukupna cena:

HAZARSKI REČNIK ANDROGINO IZDANJE - Milorad Pavić

  • HAZARSKI REČNIK ANDROGINO IZDANJE - Milorad Pavić
9.98 EUR
10.98 USD
1,188.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: HAZARSKI REČNIK ANDROGINO IZDANJE - Milorad Pavić

Preveden na 32 jezika ovaj roman govori o sudbini onih naroda čija je sudbina neizvesna i vodi ih ka iščeznuću, kao što se desilo sa Hazarima, drevnim i moćnim plemenom čije je poreklo ostalo nerastumačeno. Hazarsko carstvo, rival Vizantijskoj imperiji, iščezlo je sa istorijske scene sveta pre mnogo stoleća zajedno sa narodom koji ga je stvorio.

Jedan francuski izdavač ove knjige rekao je da su Hazari ipak danas poznatiji zahvaljujući Pavićevom romanu, nego što su bili u vreme svoga najvećeg uspona i carstva. Hazarska princeza Ateh je čaroban lik koji unosi u roman poeziju i snagu ženskog principa.

”Hazarski rečnik“ ima mušku i žensku verziju i čitalac će ih obe naći u Deretinom ”androginom“ izdanju ove nesvakidašnje knjige, koja je već ušla među klasične knjige XX veka i nazvana prvim romanom XXI stoleća. Razlog za veliki uspeh ”Hazarskog rečnika“ leži pored ostalog u njegovoj nesvakidašnjoj rečničkoj strukturi. Otac hiperteksta, kako ga kritičari ponekad nazivaju, Pavić je u ”Hazarskom rečniku“ dao obrazac nelinearnog pisma. ”Hazarski rečnik“ je doista štivo u kojem čitalac može sam da bira svoju stazu čitanja. Kompjuteri su izračunali da postoji preko dva miliona načina na koji se ovaj roman može pročitati.

Format: 12.5x21, Povez: tvrdi, Br. strana: 396
Pismo: latinica
ISBN: 86-7346-456-0

Prosečna ocena (10) 10

16-jan-2010 13:48:36
SERBIA
Ocena 10
ZAISTA KNJIGA KOJA BOGATI SMISAO ZIVOTA I DAJE MU OGROMNU MOM ZELJE ZA OPSTANKOM NASE CIVILIZACIJE.DOSTA TESKA KNJIGA KOJU NIJE LAKO RAZUMETI TO JE VALJDA I PROBLEM NASEG ZIVOTA,ZIVIMO GA A NE ZNAMO STA NAS POSLE OVOZEMALJSKOG ZIVOTA OCEKUJE!

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption