null (4307)

null (1435)

null (172)

null (2027)

За тинејџере (450)

null (115)

null (437)

Primenjene nauke (73)

Ekonomija i marketing (121)

Све о рачунарима

Едукативни наслови (25)

Приче (190)

Poezija (117)

null (106)

null (156)

null (391)

Популарна наука (126)

Култура, уметност (170)

null (148)

null (159)

null (489)

Alternativna medicina (104)

Алтернативна учења (173)

Право (71)

null (240)

Filologija (83)

null

РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА И РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ: ЕВРОПСКА УНИЈА Дејан М. Радуловић


РЕГИОНАЛНА ПОЛИТИКА И РЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ: ЕВРОПСКА УНИЈА - Дејан М. Радуловић  
5.54 EUR / 6.93 US$ / 660.00 din
Количина
 
Први део монографије о регионалној
– кохезионој политици

У свеобухватној двотомној студији Дејан М. Радуловић се бави кључним питањима регионалне политике и регионалног развоја. Ова монографија је драгоцен извор информација свима који се баве истраживањима у овој области или желе да унапреде своје капацитете на инернационалном, националном, регионалном и локалном нивоу.

Ову монографију од националног и међународног значаја, подржало је Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе, као и Швајцарска развојна сарадња (СДЦ), Немачко савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ) и Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Одломак из књиге

Од свих заједница човек је највише опчињен нацијом, јер је реч о политичкој заједници која свом члану нуди илузију о највећој моћи, а средство за то остварење је држава.

Не постоји јединствен образац и пример за дефинисање регионалне државе, регионалне политике и регионалног развоја, који би био универзалан за сваки развојни тренутак. У основи то је континуиран процес заснован на искуствима из других земаља, који се одвија различито од земље до земље. Он не трпи кампањски приступ и половична решења. Озбиљно проучавање ових питања омогућава да се дође до практичних решења која могу допринети покретању позитивне политиче, социјалне и економске динамике у држави.

Из Поговора

Питања регионализације, регионалног развоја и регионалне политике спадају у „вруће теме“ економских и правних наука. Наиме, вишеслојност проблема одликује снажан утицај географских, историјских и политичких фактора који су неминовно присутни у дискусијама питања регионализације. У предстојећем периоду, за успешност регионалне политике и регионалног развоја, неопходна су стручна знања и познавање страних искустава. Књига која је пред читаоцима подељена је у два дела. У првом, Радуловић анализира искуства земаља Европске уније у области регионалног развоја и имплементације кохезионих политика. Радуловићев први део студије представља текст пун дефиниција и ставова, које је потребно познавати. Она ће представљати компетентан и веома јасан водич не само креаторима ових политика, већ и свим органима управе у децентрализованом систему.

Проф. др Синиша Зарић, проф. др Масимо Бјанки, рецензенти


Формат: 150x225 мм
Обим: 416 страна
Повез: броширан


Писац / Аутор: Дејан М. Радуловић

Артикал још није оцењен
Пошаљите Ваш коментар / Оцените овај артикал
null
Страница 1 од 10 > >>
ПЛАТФОРМА - Мишел Уелбек
ПЛАТФОРМА - Мишел Уелбек

7.63 EUR / 9.54 US$ / 908.00 din
ДОСТОЈАНСТВО - Мајкл Розен
ДОСТОЈАНСТВО - Мајкл Розен

8.32 EUR / 10.40 US$ / 990.00 din
Страница 1 од 10 > >>